Suunnittele reissu Australiaan

Australia on maa, joka on samalla kokonainen maanosa. Eli se on valtamerien ympäröimä, eikä sillä ole rajanaapureita. Se on kaukana muista maista ja eteenkin Suomesta. Tästä kaikesta huolimatta Australia on monen listalla, josta löytyvät paikat, joissa on ehdottomasti käytävä. Moni ajattelee virheellisesti Australian pääkaupunkia Sydneyksi. Tämä on kuitenkin väärin. Tarinan mukaan valtio ei osannut päättää tuleeko pääkaupungiksi Sydney vai Melbourne. Tästä johtuen pääkaupungiksi valittiin niiden keskellä sijaitseva Canberra. Australiassa kaikki isommat kaupungit sijaitsevat rannikolla ja näin ollen maan keskiosa on koskematonta luontoa ja kansallispuistoja. Suurimmaksi osaksi aavikkoa, mutta löytyy myös trooppista metsää. Hintataso on maassa keskivertoa korkeampi ja tämä täytyy ottaa huomioon matkustaessaan sinne. Hieman voi säästää liikkuessaan julkisilla kulkuneuvoilla ja syömällä halvemmissa ravintoloissa. Jopa hotellivalinta saattaa vaikuttaa loppusummaan monta sataa euroa. Muuten kaikki maksaa enemmän, mihin suomalainen matkailija on tottunut. Suurin tekijä tässä on maan eristäytyneisyys. Ja vaikka paikallistuotanto on varsin menestyvä, raaka-aineet joutuu suurimmaksi osaksi tuomaan muualta laivoilla.

Matkustaminen perille

Australia on sellainen maa, mihin ei noin vain mennä. Siihen täytyy olla etukäteen hommattu viisumi ja tietenkin lentoliput. Lentoliput kannattaa varata hyvissä ajoin, jotta hinta ei pääse yllättämään. Pitää myös varautua hyvin pitkään lentoaikaan, jossa on mukana vaihto. Perillä on vastassa 4 aikavyöhykettä, jotka ovat poikkeuksellisessa järjestyksessä muuhun planeettaan verrattuna. Kaikista yleisin, jota pääkaupunki noudattaa, on UTC +10 eli 7 tuntia Suomen aikaa edellä.

Viisumin hakeminen onnistuu internetissä. Tätä varten löytyy erilaisia hakurobotteja, johon syötetään tietoja saadakseen vastauksen millaisen viisumin tarvitsee. Tämä on hyvä käyttää, koska viisumeja on useita ja osa niistä muistuttavat toisiaan. Visa Finderilla löytää kaikista sopivimman ratkaisun itselleen. Sitä on helppo käyttää ja sen on englanninkielinen. Osa viisumeista on ilmaisia, mutta tätä varten täytyy olla tietty passi hallussa, koska jokaisen maan kansalaiselle ei löydy tätä vaihtoehtoa. Suomen passille myönnetään tällainen viisumi kunhan sen hakee ollessaan poissa Australiasta. Hakemus täytetään netissä, jonka jälkeen se lähtee käsittelyyn viisumikeskukseen Australiaan. Matkalla perille jokaisen täytyy täyttää maahantulokortti. Se tarkistetaan tavaroiden kanssa maahan saapumisen yhteydessä. Tämä on tärkeää pitää tallessa, sillä sitä kysytään myös myöhemmin laukkujen luovuttamisen yhteydessä.

Tekeminen perillä

Australia on entinen Englannin siirtomaa. Vaikka se on kaukana muista maista, on se silti suosittu turistikohde. Tämän ansiosta aktiviteettejä on tarjolla hyvin paljon, oli sitten luonnon ystävä tai rannalla loikoilija. Sydney on itse asiassa tunnettu kilometritolkulla jatkuvasta hiekkarannasta, joka on aivan keskellä kaupunkia. Suunnitellessaan tekemistä perillä on hyvä muistaa, että vuodenajat ovat sijoittuneet toisinpäin. Kesä on tammi-helmikuussa ja talvi on taas kesä-elokuussa. Ja vaikka moni ajattelee, että Australiassa jatkuvasti paahtaa aurinko, niin monelle saattaa tulla yllätyksenä, että kesäkuussa keskilämpötila voi suosituissa kaupungeissa laskea alle +15 asteen. Tämän takia ennen reissua olisi hyvä tutustua aktiviteettien tarjontaan riippuen vuodenajoista.

Viimeistään siinä vaiheessa, kun on ottanut kaikki seikat huomioon koskien reissaamista ja majoitusta tiettynä vuodenaikana, huomaa, että perillä on varsin paljon tekemistä kaikenikäisille. Halutessaan voi käydä eläintarhassa, jossa voi nähdä eläinlajeja, joita ei tule vastaan missään muualla maailmassa. Samaa pääsee myös tekemään safarilla, jos haluaa viettää enemmän aikaa ulkona ja lähellä luontoa. Adrenaliinin metsästäjille on myös omia lajeja kuten vuoristokiipeilyä, laskuvarjohyppyjä ym. Merestä pitäville on tarjolla ohjattua sukellusta aina koralliriutalle saakka tai häkkisukellusta valkohaiden kanssa.