Suomalaisia kylpylähotelleja aikuiseen makuun

Mikäli haluat irtioton arjesta ja lähteä lyhyelle lomalle, ei aina tarvitse suunnata ulkomaille. Kotimaassa voi lähteä helposti nauttimaan hemmotteluviikonlopusta vaikkapa puolison, perheen tai ystäväporukan kanssa. Kylpylälomalla voi rentoutua saunassa tai porealtaassa, nauttia lasillisen kuohuvaa takkatulen ääressä ja nauttia illallista kylpylöiden yhteydessä löytyvissä ravintoloissa. Suomen kylpylävalikoima on hyvin laaja. Erilaisia kohteita on tarjolla erilaisiin makuihin, tässä artikkelissa tutustutaan viiteen tunnelmalliseen kylpykohteeseen eri puolilta Suomea.

Koli Relax Spa

Koli Relax Spa sijaitsee Suomen komeassa kansallismaisemassa Kolin huipulla. Kolin kansallispuiston ja laskettelukeskuksen läheisyydessä sijaitseva kylpylä tarjoaa ainutlaatuiset puitteet kylpylämatkalle. Uudehko elämyskylpylä sijaitsee Break Sokos Hotel Kolin yhteydessä ja tarjoaa erilaisia rentouttavia kylpyläelämyksiä. Varsinkin talviaikaan höyryävän kuumassa ulkopaljussa voi päästä nauttimaan kirkkaasta tähtitaivaasta tai revontulista ja upeasta kansallismaisemasta. Koli Relax Spa sopii mainiosti romanttiseen hemmottelulomaan pariskunnille, illanviettoon kaveriporukoille tai työpaikkojen virkistystilaisuuksiin, sillä kylpylään ei oteta alaikäisiä klo 16 jälkeen. Kylpyläkokemus on mutkaton, sillä jokainen vierailija saa käyttöönsä hemmottelupakkauksen ja kylpytakin. Virvokkeita kylpylään voi tilata puhelimella suoraan baarista.

Haikon Kartano ja Kylpylä

Porvoossa meren rannalla oleva Haikon Kartano ja Kylpylä on kotimainen kylpyläklassikko. Mahtava Haikon kartanomiljöö sijaitsee ainoastaan puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingistä, minkä ansiosta se on suosittu rentoutumis-, juhla- ja yritysten virkistyspaikka. Haikon Kartanon kylpylässä on pieni mutta monipuolinen allasalue, erikoissaunoja ja -suihkuja, minkä lisäksi kylpylässä on tarjolla erilaisia kylpyjä, hierontoja ja hoitoja. Haikon Kartano on suosittu rentoutumiskohde varsinkin pariskuntien keskuudessa. Kartano ja kylpylä tarjoavat mahdollisuuden hemmotella itseään ja rentoutua kauniissa miljöössä. Se sijaitsee myös lähellä Porvoon vanhankaupungin puutaloja, jokilaivoja ja muita nähtävyyksiä.

Långvikin kylpylähotelli

Kirkkonummella vain lyhyen matkan päässä Helsingistä sijaitsee Långvik Congress Wellness Hotel, joka sijaitsee rauhallisella paikalla meren rannalla kauniissa luonnon maisemissa. Kylpylä tarjoaa tyylikkäät ja viihtyisät puitteet aikuiseen makuun sopivalle tasokkaalle kotimaan kylpylälomalle. Hotellin julkisivu on peräisin 70-luvulta, mutta kolkko kuori kätkee sisäänsä hyvällä maulla kunnostetut modernin kylpylän. Palveluihin kuuluvat normaalit saunat, altaat ja elämyssuihkut sekä myös hemmottelu- ja elämyshoitoja myös pariskunnille. Kylpylähotellista on myös mahdollisuus varata huoneita omalla saunalla ja poreammeella. Långvikin Bistro tarjoaa loistavat puitteet illalliselle, jonka jälkeen iltaa voi jatkaa Lounge Barissa.

Hotel & Spa Resort Järvisydän

Saimaan mahtavissa maisemissa Rantasalmella Linnavuoren kansallispuiston alueella sijaitsee Hotel & Spa Resort Järvisydän. Kylpylä on kenties Suomen ainutlaatuisin, sillä se on louhittu kallioon, mikä lisäksi osassa altaista kylpyvetenä on Saimaan järvivesi. Elämyshotellin rakenteina on käytetty mahtipontisia yli 500 vuotta vanhoja uppotukkeja. Jo kylpylän rakennusmateriaalit tarjoavat puitteet unohtumattomalle kylpylälomalle. Järvisydämessä on tarjolla kuusi erilaista rentoutumisallasta, erilaisia saunoja kuten kivisauna, höyrysauna, uppotukkisauna ja infrasauna. Kylpylässä on tarjolla myös hierontoja sekä muun muassa turve- ja kasvohoitoja. Kylpylän jälkeen voi nauttia tunnelmallisen Ravintola Piikatytön paikallisista ruoka-aineista loihdittuja annoksia. Yöpyä voi hotellin kauniissa huoneissa tai hotellin pihapiirissä sijaitsevassa omassa huvilassa. Järvisydän on avoinna maanantaista lauantaihin klo 18–20 vain yli 18-vuotiaille.

Hotelli Anttolanhovi

Hotelli Anttolanhovi sijaitsee keskellä kaunista Järvi-Suomea Saimaan rannalla Mikkelissä. Kaunis sijainti takaa upeat maisemat ja runsaasti virkistäytymis- ja ulkoilumahdollisuuksia. Hotelli Anttolanhovi tarjoaa tasokkaiden kylpyläpalveluiden ja hoitojen ansiosta hyvät puitteet kahden hengen hemmottelulomalle. Anttolanhovissa on tarjolla paikallista puhdasta lähiruokaa, joka voi nauttia vaikkapa hotellin noutopöydästä. Anttolanhovissa on tarjolla myös savusauna, jonka yhteydestä on mahdollista pulahtaa uimaan suoraan Saimaaseen. Anttolanhovi on moderni hyvinvointikeskus, jossa voi majoittua vaikkapa omassa järvenrantahuvilassa.