Romanttisia lomakohteita

Haaveiletko romanttisesta lomasta rakkaasi kanssa? Tai oletko suunnittelemassa yllätysmatkaa, mutta kaipaat vinkkejä maailman romanttisimmista lomakohteista? Selvitimme muutaman romanttisen kohteen sekä kotimaassa että ulkomailla. Romantiikkaan saattaa kuulua romanttiset illalliset shampanjan kera tai vaikkapa kahdenkeskinen venereissu tai käpertyminen takan äärelle oman rakkaan kanssa. Valinta on teidän.

Kotimaa

Lappi tarjoaa pariskunnille monia eri mahdollisuuksia kahdenkeskiseen yhdessäoloon. Valittavina on niin pieniä mökkejä keskellä erämaata kuin hotellejakin. Lapissa pariskunnat voivat käydä rentoutumassa vaikka kylpylässä.  Talviaikaan Lapland Hotels Snowvillage tarjoaa erilaiset, mutta hienot puitteet pariskunnille. Erikoisena majoitusvaihtoehtona on erityinen lumihuone, jossa pariskunta voi yöpyä korkealaatuisissa lämpömakuupusseissa. Jos lumihuoneessa nukkuminen ei innosta, voi vaihtoehtoisesti yöpyä laadukkaassa mökissä, joissa on jokaisessa oma sauna. Upeasti luonnonläheiseen tyyliin sisustetussa kotamökissä on poreamme, joka tuo lisää romanttisuutta. Lisäksi pariskunnalla on mahdollisuus vierailla jäästä ja lumesta rakennetussa ravintolassa. Lappi tarjoaa luonnollisesti myös revontulia katsojan ihailtavaksi. Snowvillage on todella rakennettu pariskuntia ajatellen, sillä siellä on mahdollisuus jopa häihin.

Hemmottelua

Naantalin kylpylä on arvioitu kuuluvan maailman sadan parhaimman kylpylän joukkoon. Kylpylässä pariskuntaa hemmotellaan samppanjabaarilla ja Deluxe-huoneilla. Vielä enemmän romantiikkaa saa varaamalla ylellisen Presidenttisviitin. Tässä ylellisessä sviitissä pariskunnalla on oma sauna sekä parveke uskomattomalla merinäköalalla. Vieraat saavat käyttää sauna- ja allasosastoa niin paljon kuin haluavat.

Ulkomaat

Venetsia on perinteisesti suosittu pariskuntien romanttinen lomakohde. Yksi Venetsian romanttisimmista paikoista on Huokausten Silta (Ponte dei sospir). Se rakennettiin yli 400 vuotta sitten. Venetsialaisen uskomuksen mukaan pari elää onnellisena, jos he suutelevat auringonlaskun aikaan gondolin lipuessa sillan alta, Pyhän Markuksen kellojen soidessa samanaikaisesti. Kuulostaako romanttiselta? Venetsiassa voi liikkua jalan, gondoleilla, vesibusseilla tai lautoilla. Näistä gondolit ovat ehkä kalleimmat, mutta romanttisimmat. Vinkki: Kannattaa tingata gondoliajelun hintaa kunnolla alaspäin! Pariisi tulee helposti mieleen, kun mietitään romanttisia kohteita. Ja sitä se onkin. Pariisi on jo kaupunkina kaunis ja romanttinen, joten siellä romanttisuuden eteen ei tarvitse juurikaan ponnistella. Jos kuitenkin haluat jotain erityistä lempitiettysi kanssa, kannattaa ehdottomasti kokeilla esimerkiksi Seineä pitkin seilaavaa Dame du Cantonia. Sen kannen alla on nimittäin mitä romanttisin ravintola, joka sopii täydellisesti pariskunnalle. Sisustus on intiimiä ja romanttista, lyhdyt ja pehmeät tyynyt tuovat tunnelmaa. Voiko olla romanttisempaa kuin illallinen tällaisessa romanttisessa pikkuravintolassa, jossa muut eivät häiritse herkullista, kahdenkeskistä illallista? Auringonlaskua Pariisin kattojen yllä on mahdollista käydä ihailemassa Parc de Bellevillessä. Se ei ole turistien suosiossa, joten se mahdollistaa rauhallisen hetken oman rakkaan kanssa. Jos auringon laskettua alkaa tulla nälkä tai vilu, voitte suunnata vaikkapa läheiseen La Mer à Boire -ravintolaan. Rooma on yksi Euroopan romanttisista kaupungeista. Se on jo kaupunkina itsessään kaunis ja se sopii erinomaisesti romanttiseen lomaan. Sen pikkukaduilla on ihana kävellä kahdestaan, ihaillen ympäröivää vanhaa kaupunkia. Roomassa voi käydä nauttimassa romanttisen illallisen, joissa syödä saa intiimissä tunnelmassa sisällä tai ulkona romanttisessa miljöössä. Roomasta löytyy ihastuttavia gelato-kioskeja ja kauniita puistoja, jonne voi lähteä eksymään kumppanin kanssa. Italialaiseen kulttuuriin kuuluu kiireetön illastaminen kynttilänvalossa, maittavan aterian kera ja tämä sopii erityisesti romanttista lomamatkaa suunnittelevalle pariskunnalle. Praha on pariskuntien kaupunki. Siellä voitte käydä kiinnittämässä oman rakkauden lukkonne Kampan sillalle, nauttien yhdessä keskiaikaisesta tunnelmasta ja kiertäen kaupungin sokkeloisia kujia. Kaupunki tarjoaa täydelliset puitteet romanttiselle pakomatkalle. Mikäli olette oluen ystäviä, pääsee sitä maistelemaan Prahassa useassa eri paikassa. Lisäksi ruoka on hyvää ja edullista.

Ulkomaat