Matka Egyptiin

Matka Egyptiin

Monille ulkomaanmatkaajille Egypti on yksi must-kohteista. Egyptiin suunnataan matkalle todella mielellään ja se näkyy myös matkatarjonnassa. Matkoja on tarjolla laajalti, aina omatoimimatkoista täysihoito-vaihtoehtoihin. Egyptistä haetaan erilaisia elämyksiä. Tämä matkailumaa poikkeaa Suomen kulttuurista, luonnosta ja historianperimästä todella suuresti. Erilaisuus on iät ja ajat kiehtonut matkailijoita, joten se ehkä selittänee myös Egyptin kestosuosion. Suunniteltaessa reissua Egyptiin löytyy internetin välityksellä hurjasti hyviä ja tarpeellisia tietoja kohdemaasta. Internetin hakukoneet löytävät hyvin kiehtovimmat kohteet Egyptissä. Matkalle kannattaakin varautua hyvissä ajoin, jotta saisi kaiken irti tästä historiallisesta maasta. Ohjeita löytyy esimerkiksi Rantapallon sivuilta.

Miksi Egypti kiehtoo?

Egypti kiehtoo reissaajia monestakin syystä. Egypti on täynnä mahtavaa ja kiehtovaa historiaa. Historialliset kohteet ovat kiinnostaneet lomailijoita ja reissaajia kautta aikojen. Historiaan on mukava saada jonkinlainen kosketus paikkojen ja esineiden kautta, ei pelkästään tutustumalla alan kirjallisuuteen. Egyptissä matkaillessa voi ajatella olevansa itse histriankirjojen sivuilla, niin käsinkosketeltavaa historia on Egyptissä. Egyptistä löytyvät kuuluisat pyramidit. Pyramidit ovat tulleet kaikille varmasti tutuiksi jo koulun kirjoista. Kukapa ei siis haluaisi lähteä katselemaan ja tutustumaan näihin massiivisiin rakennelmiin. Pyramideissa on jotain satumaista, niiden rakentamiseen on käytetty hurjasti aikaa ja varmasti monia onnettomuuksia on mahtunut eri rakennusvaiheisiin.

Egyptissä on paljon hiekkaista autiomaata. Autiomaassa voi päästä ratsastamaan vaikka kameleilla. Hiekkainen autiomaa eroaa Suomen luonnosta todella paljon, joten senkin takia Egyptin luonto varmasti kiehtoo reissaajia. Autiomaassa on hiekkaa silmänkantamattomiin kuten meillä Suomessa on metsää suuret maa-alueet. Autiomaan hiekka jalkojen alla polttaa mukavasti ja siellä on mukava liikuskella, vaikkakin liikkuminen on suhteellisen raskasta. Hiekkaisessa autiomaassa on mahdollista ajella myös erilaisilla mönkijöillä. Monet matkanjärjestäjät järjestävät erilaisia kiertomatkoja hiekkadyyneille, eli yksin autiomaahan ei suinkaan tarvitse lähteä tarpomaan.

Miksi Egypti kiehtoo?

Egyptissä on tarjolla myös erilaisia rantabulevardeja ja rantoja Punaisenmeren rannalla sekä Välimerellä. Samoin Niilin joen seutu on upeaa aluetta matkailla. Niilin joelle on tarjolla erilaisia risteilyjä, joissa pääsee tutustumaan itse jokeen, mutta myös sen lumoavaan ympäristöön. Risteilyt ovatkin todella suosittuja matkailijoiden toimesta. Rantakohteet ja Niilin joen seutu on todellista kontrastia maan autiomaille.

Mihin matkustaa Egyptissä?

Egypti on monipuolinen matkakohde. Sinne voi lähteä ihailemaan historiaa, vanhaa kulttuuria, erilaisia kauppapaikkoja, rantakohteita ja moderninpaakin ympäristöä. Kannattaa ennen matkan varaamista hieman pohtia, että mihin haluaa maassa tutustua. Ei siis kannata vain varata summassa lentoja johonkin ja sitten katsoa mitä tehdä. Suunnitelmallisuus on valttia, kun nähtävää on paljon.

Maan pääkaupunki Kairo on suosittu kohde. Kairossa on paljon historiaa ja kaupungin nimi lienee kaikille tuttu. Kairossa pääsee tutustumaan upeisiin pyramiideihin ja muihin kulttuurihistoriallisiin kohteisiin. Kairossa voi myös käydä tutustumassa paikalliseen kaupankäyntiin tinkimisineen. Ehdottomasti siis historiasta kiinnostuneen matkailijan huippukohde. Jos matkailija kaipaa rantaviivaa ja rantabulevardeja, löytyy Egyptistä upea kaupunki Hughada. Monet sanovat tämän kaupungin olevan Egyptin paras rantalomakohde. Kohde sijaitsee Punaisenmeren rannalla. Tässä kaupungissa ei ole tarjolla sitä tyypillistä egyptiläistä kulttuurihistoriaa, vaan kohde on ennemminkin rentoutumiseen ja nauttimiseen tarkoitettu. Toki Hughadasta pääsee halutessaan Kairoon, mutta matkaan on varattava aikaa.

Toinen suosittu rantakohde Egyptissä on myöskin Punaisenmeren rannalla sijaitseva Sharm el Sheikh. Tämä paikka soveltuu erityisesti sukeltamiseen ja snorklaukseen. Kohde onkin sukeltajien erityissuosiossa, koska vesi siellä on todella upean väristä sekä erityisen kirkasta. Egyptistä löytyy toki muitakin kohteita, joissa voi vierailla, vaikka kohteet Niilin joen rannoilla. Edellä mainitut kohteet ovat vain niitä kaikkein suosituimpia matkakohteita matkustajamäärällisesti katsottuna. Egypti tarjoaa mahdollisuudet monipuoliseen matkailuun ja on täten ehdottomasti matkan arvoinen.