Euroopan lapsiystävällisimmät matkakohteet

Euroopasta löytyy useita hyviä matkakohteita, joten välillä saattaakin olla hieman vaikeaa päättää lomakohdetta.

Lomakohteen valintaan vaikuttaa tietysti myös se että mihin aikaan vuodesta aikoo lomalle lähteä. Euroopassa talvella lämpimien paikkojen määrä on rajallinen, joten auringon perässä talvehtijoille paikan valinta tulee helpommaksi. Kesällä taas matkakohteita löytyy vaikka kuinka paljon ja uusia kohteita avataan jatkuvasti. Useimmat rantaloma kohteet ovatkin nykyään suunniteltu jokaiselle, joten lapsiystävällisistä paikoista valinnanvara ei kyllä helposti lopu kesken. Kuitenkin, myös matkakohteen valinnan kanssa kannattaa myös panostaa hotelleihin. Useat matkanjärjestäjät luokittelevat lapsiystävälliset hotellit erikseen, joissa on enemmän aktiviteetteja ja tekemistä lapsille. Usein niissä myös pidetään erilaisia lastenkerhoja, joihin voi viedä lapsen hetkeksi hoitoon. Lapsiystävälliset hotellit ovat usein myös sijainniltaan paremmissa paikoissa, eikä niihin kuulu baarien juhlijoiden äänet. Eli toisin sanoen hotellin valinta on melkein yhtä tärkeä osa lomaa kuin matkakohde. Usein myös tietyn konsernin hotelleilla on omat maskottinsa, jotka ovat jo jääneet lasten mieleen aiemmilta matkoilta. Tämä auttaa hotellin valitsemisessa, nimittäin kukapa ei haluaisi tavata esimerkiksi, Tjäreborgin Lollo ja Bernie maskottia joka vuosi uudelleen.

Matkakohteet

Käydäänpä sitten läpi suosituimpia kohteita lapsiperheille.Suurimpana suosionahan tietenkin on Kanarian saaret, jotka ovat olleet suomalaisten suosiossa jo kymmeniä vuosia. Kanarian saarilla on erittäin hyvä valikoima lapsiperheille suunnattuja hotelleja, joista löytyy mitä mielenkiintoisempaa tekemistä lapsille. Monessa Kanarian saarten hotelleista järjestetään ohjattua toimintaa, jolloin voi itsekin saada pienen tauon ihan vain itsekseen altaalla. Toinen hyvä puoli Kanarian saarissa on myös se, että sinne voi matkustaa ympäri vuoden ja lämpötila pysyy aina miellyttävissä asteissa.

Matkakohteet

Kanarian saaria on kuitenkin monta ja ne saattavat erota toisistaan huomattavasti, joten saarta valittaessa kannattaa perehtyä vaihtoehtoihin. Suosituimmat kohteet ovat Gran Canaria ja Teneriffa, jotka ovat myös rykelmän suurimmat saaret. Toisena tulee Fuenteventura, joka on rantaleijonien unelma. Täältä voi löytää toinen toistaan upeampia hiekkarantoja. Lanzarote on taas kaikkein tuliperäisin saari ja siellä voi jopa löytää ravintolan, jossa ruoka grillataan graatereillla. La gomera ja La Palma ovat saarirykelmän pienimmät ja vihreimmät saaret.Kesällä suosituimmat matkakohteet lasten kanssa taas ovat Kreikka ja uutena kohteena tullut kroatia. Kroatian valitsee useimmiten he jotka haluavat vaihtelua perinteisille rantakohteille. Kroatiassa on myös loistava valikoima erilaisia lapsiperheille suunnattuja hotelleja. Tämä kohde on niille, jotka haluavat yhdistää kaupunkiloman ja rantaloman. Halutessaan myös naapurimaa Montenegron visiitti onnistuu järjestetyillä retkillä. Kreikka ja etenkin saari Kreeta ovat olleet Kanarian saarten kanssa suomalaisten suosiossa jo vuosikymmeniä ja eihän se ole ihmekään, onhan kreikan kaunis kulttuuri ja luonto aina yhtä upea, kerta toisensa jälkeen. Tähän lomakohteeseen ei helposti kyllästy ja joka vuosi tuntee tulleensa takaisin kotiin. Kreikkalaiset ovat erittäin lapsiystävällisiä, jotka ottavat lapset huomioon ravintoloista lähtien. Kreikasta myös löytyy eri matkanjärjestäjien omia lapsihotelleja, joissa on lapset otettu huomioon joka kohtaa suunniteltaessa. Kreikassa pystyy helposti viettämää leppoisan rantaloma viikon vain uiden ja nauttien. Kreeta on kreikan saarista kaikkein lapsiystävällisin vaihtoehto, jonne myös suurin osa lapsiperheistä matkustaa. Siellä ei varmasti tekeminen lopu kesken, vesipuistoseikkailuiden lomassa. Kreeta on myös iso ja monipuolinen saari, joten pelkästään jo yhden saaren sisältä löytyy vaikka kuinka paljon valinnanvaraa.

Kreikkaan kuitenkin kuuluu paljon muitakin saaria, jotka ovat ehdottomasti tutustumisen arvoisia. Jokainen näistä saarista sopii lasten kanssa lomailuun, ihan vaan jo kulttuurinsa puolesta. Kannattaa tutustua Kreikan saari valikoimaan rauhassa, jotta löytää sen parhaan saaren itselleen. Kos on esimerkiksi myös mainitsemisen arvoinen paikka. Tämä tunnelmallinen pieni saari vie varmasti jokaisen perheenjäsenen sydämen.