Elokuun parhaat kohteet

Elokuu on parhaimpia hetkiä lähteä eeppiselle seikkailulle ympäri maailmaa. Voit vaikkapa lähteä tutustumaan Papua Uuden-Guinean värikkäisiin kulttuurinäytöksiin, todistamaan Kenian mahtavaa Masai Mara -massamuuttoa tai lähteä nauttimaan rennosta tunnelmasta Italian idyllisen Umbrian alueelle. Riippumatta siitä, haluatko unelmallista vapaa-aikaa, adrenaliinintäyteistä toimintaa, kulttuurillisia helmiä tai kohtaamisia eläinten kanssa, elokuun lomamatkat ovat varmasti kruununjalokivi matkakalenterissasi.

Seikkailumatkat

Elokuun toiminnantäyteiset seikkailut saavat varmasti adrenaliinin virtaamaan. Voit suunnata Etelä-Amerikkaan tutustumaan Ecuadorin tulivuoriin ja siirtyä sieltä ihmettelemään Etelä-Amerikan rikasta villieläinten maailmaa Amazonille ja Galapagos-saarille. Tarjontaa on myös Euroopassa, jossa esimerkiksi Pyreneiden vuoristo on loistava kohde adrenaliininhimoisille matkailijoille tarjoten runsaasti erilaisia mahdollisuuksia patikointiin, pyöräilyyn, kiipeilyyn ja esimerkiksi melontaan ja koskenlaskuun.

Jos kaipaat vesiaktiviteetteja, mikään kohde ei ole eeppisempi kuin mahtava Sambesi-joki. Vaikka elokuussa eletään Afrikassa kuivaa kautta, on silloin paras aika harrastaa koskenlaskua ja käydä uimassa Devil’s Pool -nimisessä luonnonaltaassa Livingstonen saarella aivan Victorian putousten yläpäässä. Hieman rauhallisempi vesiseikkailukohde löytyy Ison-Britannian länsirannikolta Pembrokeshirestä, jossa voi harrastaa patikointia, kiipeilyä, pyöräilyä sekä melontaa merikajakilla, coasteering-seikkailu-urheilua ja jopa surffausta.

Rentoutumislomat

Elokuussa voit siirtyä trooppiseen ympäristöön rentoutumaan. Vaikka suurin osa Thaimaasta onkin tuolloin vielä sadekauden vallassa, näyttäytyy Koh Samuin saari kauniina auringon syleilyssä. Voit kuluttaa päiväsi loikoillen drinkki kädessäsi pehmeillä hiekkarannoilla palmujen huojuessa ympärilläsi. Tarjolla on myös loistavaa iltaelämää, mikäli haluat toimintaa myös auringonlaskun jälkeen. Tyynenmeren paratiisissa Cookin saarilla odottavat lisäksi sininen valtameri, upeat snorklausmahdollisuudet ja hienot tulivuorten huiput.

Mikäli haluat maustaa lomaasi historialla ja kulttuurilla, sinun kannattaa suunnata elokuussa Italian Umbrian alueelle, joka tarjoaa täydellisen maaseutuloman keskiaikaisten muurien ympäröimien rinnekaupunkien, taideaarteiden ja yltäkylläisen ruoka- ja viinimaailman ansiosta. Vaihtoehtoisesti voit myös hypätä kaksimastoisen gület-purjeveneen kyytiin ja lähteä tutkimaan Turkin turkoosin rannikon aarteita tuuli hiuksissasi ja seuranasi pelkkä meri, taivas ja rento ilmapiiri.

Loma luonnon parissa

Luonto on upeimmillaan elokuussa. Eläimet kokoontuvat valtaviksi laumoiksi, kun yli 1,5 miljoonaa gnuta suorittaa vuosittaisen massamuuton Mara-joen yli Keniassa. Tongassa valtavat ryhävalaat palaavat Antarktikselta synnyttämään poikasensa. Voit meloa kajakilla, snorklata, sukeltaa tai uida näiden jättiläisten rinnalla, kunhan muistat valita luotettavan matkanjärjestäjän. Valaiden laulun voi kuulla jopa yli 30 kilometrin päähän. Valaiden lisäksi tähän aikaan vuodesta pääset jakamaan meren delfiiniparvien, merikilpikonnien, rauskujen ja lukuisten muiden merieläinten kanssa.

Maailmassa on harvoja paikkoja, joiden eliömaailma on yhtä runsas tai ainakaan yhtä hämmästyttävä kuin Madagaskarilla. Suuri punainen saari on korkealle arvostettu erinomaisena villieläinten tarkkailukohteena kuivan kauden aikana. Saarella on kymmeniä tuhansia kotoperäisiä kasvi- ja eläinlajeja. Tarkkailtavia eläimiä on päätähuimaava valikoima aina mulkosilmäisistä kameleonteista erittäin uhanalaisiin rengashäntämakeihin, hellyttäviin sormieläimiin ja sateenkaarenvärisiin lintuihin.

Vaihtoehtoisesti voit matkustaa myös Islannin kuplivien laavakenttien ääreen, jossa tunnet olevasi kuin toisessa maailmassa. Tämä ainutlaatuinen maisema on helpoiten saavutettavissa juuri elokuussa, jolloin vierailijat pääsevät tutkimaan vulkaanisia kraattereita ja kivimuodostelmia, kiehuvan kuumia laavahöyryjä ja turkooseja kuumavetisiä kaldera-järviä.

Kulttuurilomalle elokuussa

Jos etsit lomaltasi kunnon kulttuuriannosta taidegallerioiden ja museoiden lisäksi, on paras tapa päästä kiinni lomakohteesta koettaa elämistä paikallisten tavalla. Pelottomat matkailijat voivat suunnata Papua Uuteen-Guineaan liittymään heimolaisten seuraan, kun he juhlivat Sepik-joen krokotiilifestivaalia Ambuntissa, sekä Mount Hagenin kulttuurinäytökseen, jotka molemmat ovat uskomattoman värikkäitä karnevaaleja musiikin, tanssin ja paikallisen kulttuurin muodossa.