Afrikassa vaellellen

Afrikka on valtavan suuri maanosa, joka kattaa viidenneksen koko maapallon pinta-alasta. Noin 15 prosenttia kaikista maan asukkaista asuu Afrikan mantereella. Silti se on suomalaisille vielä melko tuntematon lomakohde. Afrikka tarjoaa kävijälleen huikaisevia kokemuksia, ja mitä vaihtelempia maisemia. Luonto ja eläimistö on mitä monipuolisin, ja lämpö on trooppisen tai subtrooppisen ilmaston myötä taattua.

Tällä matkalla tutustumme tarkemmin Tansanian valkoisiin hiekkarantoihin ja henkeäsalpaaviin vuorimaisemiin, Zimbabwen upeaan luontoon  ja Etelä-Afrikan letkeään elämän rytmiin – lähde mukaan kierrokselle!

Tansania tarjoaa monipuolisen elämyksen

Tansania on yksi Afrikan suosituimmista matkailumaista. Emme ihmettele miksi – Tansaniasta löytyy jokaiselle jotakin. Löydät niin pehmeitä hiekkarantoja, puhdasta luontoa kuin seikkailuakin. Luontoa rakastavan kannattaa ehdottomasti viettää päivä savannilla. Suosittelemme ohjatulle kierrokselle osallistumista, sillä ammattilaiset takaavat turvallisuutesi, sekä tietävät parhaat paikat, missä törmätä vaikkapa juomaan pysähtyvään norsulaumaan. Kokemuksen kruunaa iltanuotio leirissä kirkastakin kirkkaamman tähtitaivaan alla – täällä valosaaste ei pääse himmentämään villin luonnon kauneutta. Neljäsosa koko maan pinta-alasta on suojattua, joten tästä spektaakkelista pääsevät nauttimaan vielä tulevat sukupolvemmekin. Tansanian pohjoisosasta löytyy yksi todella mielenkiintoinen käyntikohde, Victoriajärvi. Se on maailman toiseksi suurin makeanveden järvi, ja sen rannoilla voi törmätä henkeäsalpaavaan näkyyn sadoista vaaleanpunaisista flamingoista lepohetkeä viettämässä. Myös auringonlaskut järven rannoilla ovat ikimuistoista nähtävää. Seikkailua kaipaava voi suunnata reittinsä Kilimanjarolle. Se on Afrikan korkein vuori kohoten aina 5 895 metriin saakka. Rinteet ovat kuitenkin melko loivia, joten sieltä löytyy patikointireittejä myös hieman vähemmän vuoria kolunneille. Omaa jännitystään lisää fakta, että vuori koostuu kolmesta tulivuoresta – tosin vain yhdellä niistä on enää vulkaanista toimintaa. Vuoriston alueella levittäytyvä Kilimanjaron kansallispuisto on laskettu mukaan Unescon maailmanperintökohteeksi.  Kaiken seikkailun jälkeen on ihana viettää muutamia päiviä vain löhöillen ja nauttien lämpimästä merestä sekä aurigon säteiden hellinnästä. Itä-Tansaniasta löytyy satoja kilometrejä rantaviivaa, joka antaa Intian valtamerelle. Rannat ovat kuin trooppisesta paratiisista – pehmeä, valkoinen hiekka upottaa varpaiden alla, kun astelet turkoosina hohtavaan, kirkastakin kirkaampaan mereen virkistäytymään.

Zimbabwen ainutlaatuinen luonto ihastuttaa

Tansaniasta muutaman tunnin lennon päästä löytyy upeasta ja ainutlaatuisesta luonnostaan tunnettu Zimbabwe. Menneiden vuosien hankaluuksista johtuen massaturismi ei ole vielä löytänyt tätä helmeä, joten voit vielä nauttia todellisen Afrikan tunnelmasta. Maa on luontomatkailijan unelma – luonto on todella rehevää ja koskematonta. Zimbabwesta löytyy useita suosittuja luonnonpuistoja, kuten Mana Poolsin kansallispuisto. Yksi ehdottomista pysähdyksistä maassa vieraillessa on maailmankuulut Victorian putoukset. Niillä on pituutta huikeat 1 600 metriä ja korkeutta 107 metriä. Paikanpäällä voit aistia huikean energian ja voiman, jonka tämä vesimassa puskee liikkeelle. Myös Victorian putoukset kuuluvat Unescon maailmanperintökohteisiin. Paras aika vierailla maassa on huhti-toukokuu ja elo-syyskuu. Tuolloin lämpöä ja aurinkoa riittää, mutta yöt eivät ole tukahduttavan kuumia.  Maan turvallisuustilanne on jo melko hyvä, joten matkailijalle riittää perustarkkaavaisuus ja mahdollisten poliittisten mielenosoitusten vältteleminen.

Zimbabwen ainutlaatuinen luonto ihastuttaa

Hyväntuulinen Etelä-Afrikka

Jatketaan vielä pari tuhatta kilometriä alaspäin ja päädymme eteläisimpään valtioon Afrikan mantereella, Etelä-Afrikkaan. Etelä-Afrikassa pääset nauttimaan tunnelmasta, jossa useat eri kultturit lyövät kättä päälle ja muodostavat viehättävän, hyvällä fiiliksellä maustetun sekametelin. Maassa pääset nauttimaan niin kauniista luonnosta ja safareista, ihanista rannoista, kuin suurkaupungin sykkeestäkin. Etelä-Afrikka on myös tunnettu hyvistä viineistään ja erinomaisesta ruuasta. Tunnetuimmat viinialueet ovat Stellenbosch tai Franschhoek. Ilmasto on ympäri vuoden miellyttävä. Kesä-, heinä-, ja elokuu ovat tosin hieman sateisia ja vähän viileämpiä. Kapkaupunki, yksi maan kolmesta suurimmasta kaupungista, on kohde jota ei kannata missata – se vie sydämesi kauneudellaan ja eloisuudellaan!